«Тільки жінка може тимчасово зупинити час» @ Юзеф Булатович

Інтернет-журнал "Все для жінок"

Що відрізняє сучасну війну в Україні від колишніх, наприклад, Другої світової війни?

Інтернет! Велика кількість незалежних джерел інформації. Зараз у кожного є мобільний телефон і можна в будь-який час зателефонувати солдату, дізнатися що насправді діється. Або просто перевірити інформацію з різних джерел в інтернеті, а не сліпо довіряти пропагандиському телебаченню.

   Організоване злочинне угруповання Путіна боїться багатьох речей, в тому числі вони бояться Олексія Навального і тих людей, яких він вивів, також - тих людей, які самі по собі починають організовуватися. Вони бояться інтернету як такого. Інтернет незрозумілий цим динозаврам з Вищої школи КДБ СРСР середини 70-х років. Їх у школі КДБ не вчили, що робити з інтернетом.
Лідер російської опозиції Олексій Навальний призначив на 5 травня загальнонаціональний мітинг протесту. Вона пройде за2 дня до інавгурації Путіна на черговий  президентський термін. Власне, тому ніхто нічого особливого від цих мітингів не чекає. В революцію я теж не вірю, але, думаю, що на цей раз може вийти щось цікаве. І ось чому.
     Всі вже, напевно, знають про війну ФСБ і Роскомнадзора проти месенджера Telegram. Там все дуже весело. Щоб не дати "возу" працювати, РКН "б'є по площах". Він викошує, відрубує, ламає і підриває величезні шматки російського інтернету зі всіма живучими там сервісами, сайтами, додатками, мережами і програмами. Це можна було б порівняти з боротьбою проти тарганів за допомогою атомної зброї. Місто, де завелися таргани, повністю знищується разом з усіма жителями, їх будинками та офісами. А вже після цього з'ясовується, що в термоядерному пеклі зуміли вижити тільки таргани. Так і Telegram - все навколо лежить і не ворушиться, а він якось працює.
    Кумедна ситуація, але в ній є реальні постраждалі. Інтернет - це величезний майданчик для ведення бізнесу. Це новинні і спеціалізовані видання, дизайнерські компанії, артілі програмістів, інтернет-банки і онлайнові магазини, електронні платіжні системи і бог знає, що ще. Крім того, виявилася сильно утруднена робота всяких там техно-фуд-тревел-лайфстайл блогерів, зірок юутуба, Фейсбук і так далі. А це величезна купа народу. Мільйони, я думаю.
    У Росії пару десятиліть складався цей ось міський креативний клас - програмісти, блогери, дизайнери, фінансисти, журналісти. Всі вони при Путіні непогано себе жили і в політику принципово не лізли. Їх все завжди влаштовувало!
     Але ось зараз політика прийшла до них і сказала голосом Роскомнадзора: "Скінчилася, хлопці, ваша гарне життя. Нормального інтернету у вас більше не буде! Ха-ха-ха!". А вони не знають, що робити! У цього покоління інтернет був завжди. Це як воду всім відключити. Або навіть повітря. Вони просто не можуть зрозуміти, як можна жити без інтернету. Навальний не дурень, він відразу зрозумів, що відбувається. І тут закликав всіх цих людей, виходити на мітинг разом з ним, якщо вони хочуть повернути собі свою нормальну середовище проживання.
Гасла про свободу, демократію, чесні суди - це все добре, але для ось цих людей не дуже цікаво. А ось гасло "Повернемо нормальний інтернет" - це зовсім інша справа. Це стосується кожного. За це вийдуть сотні тисяч. Не відразу, звичайно, але потенціал там хороший.
     Ці люди не люблять політику, але якщо вибирати між швидким інтернетом і Володимиром Путіним, то вони точно виберуть перше.
     Путін розуміє, що не можна заборонити все одразу і в один день, якщо заборонити інтернет - народ на вулиці вийде. Вони роблять це повзучим чином. Наприкінці минулого року вони заборонили професійну соціальну мережу Linkedin. Це був пробний крок у бік того, чи захочуть вони забороняти Facebook, Twitter або ще щось. Вони повинні були подивитися, почати з малого - вирубаємо Linkedin, подивимося на рівень невдоволення, який підніметься після цього, виміряємо цей рівень. Вони так подивилися, що ніхто не обурювався, ніхто не вийшов на вулицю, значить, можна буде вирубати ще щось. За цією схемою вони поступово вирубують різні сервіси. Зараз, мабуть, настала черга Telegram. Потім настане черга чогось ще. Це повзуча тактика. Вони таким чином займаються інтернетом, Linkedin, Telegram і, можливо, іншими месенджерами та іншими соціальними мережами.
     Зараз не 1935 рік. Відключити весь інтернет неможливо. Заборони не допоможуть путінському режиму втримати владу. Путін ніколи не розумів і не розуміє, як користуватися інтернетом. Все, що вони не розуміють, вони вважають небезпечним для їхнього режиму. Якщо нове покоління саме організовується через Telegram, значить, треба заборонити цей Telegram.
Заборони в інтернеті стануть ще одним цвяхом в домовину путтіінського режиму.

Інтернет-журнал